dilluns, 27 de juny del 2011

CRÒNICA DE LA FORMACIÓ DE GOVERN, DES DE GENT

La negociació que no va ser i un pacte sense programa.


Els resultats electorals del dia 22 de maig van retornar a la distribució de forces de l’any 2003, que va conduir a un govern en minoria dels grups PSC i ERC recolzat en el vot del grup PP per tirar endavant els projectes i propostes bàsiques del mandat 2003-2007 (pressupostos, contractes, plans urbanístics, impostos …).

L’experiència dels darrers vuit anys, les alternances en el govern municipal succeïdes, i, sobretot, els nous temps tant per la situació econòmica com per la composició de les formacions polítiques, podien fer entendre que tot i la repetició dels resultats era possible iniciar un nou cicle en la política municipal, començant per la formació del govern.

Com marquen els cànons, la nostra formació es va posar a disposició de la llista més votada per encarar el mandat. Vam mantenir una única reunió amb el PSC en la que, després d’exposar aquestes noves circumstàncies i la possibilitat de formar un govern fort i plural amb la presència de Gent i la suma d’ERC,  vam constatar que  encara es mantenien forts ancoratges amb el passat que no ho feien possible. La presència i actuació de l’antic Alcalde Vallespinós afirmant que no comptaven amb Gent, clarament ho va fer entendre.  No per esperada l’opció novament triada de governar en minoria va resultar menys decepcionant. En conèixer els resultats de les urnes sabíem que la temptació seria forta, i que  sumar requeriria un important esforç per totes les parts. Malauradament no ha pogut ser així, esperem que  al llarg del mandat veiem un canvi real de les maneres de fer política. Entenem que el poble ho demana. 

Les paraules dels grups municipals en el Ple de constitució de l’Ajuntament el passat dia 11 de juny copsant la necessitat  de diàleg entre les forces polítiques i d’actuar amb responsabilitat i respecte, són un pas que tots hem de valorar. Però també en aquestes intervencions vam trobar a faltar per part dels grups que han decidit formar govern qualsevol justificació per no haver comptat amb la resta i voler governar en minoria. Sobretot va mancar exposar quin és el programa de govern compartit entre els dos grups que es vol portar a terme i que justifica el pacte i l’elecció d’alcaldessa.

La finalitat de formar govern hauria de ser portar a terme polítiques concretes i projectes, no una mera distribució de quotes, i fins la data desconeixem quin és el projecte compartit que ha motivat la formació del govern. Caldrà veure ara com les promeses electorals i les declaracions pomposes es converteixen en fets.

Als grups municipals que  a partir d’ara formem la oposició, amb un important bagatge de gestió en els difícils temps de crisi que ja van afectar l’anterior mandat, ens correspon seguir vetllant pels interessos del poble ara des del seguiment i control de l’acció de govern.

Hem deixat encarades i programades les actuacions immediates, com la programació cultural de l’estiu, el casal per joves, o les obres dels equipaments educatius en període de vacances escolars. Hem ofert també un traspàs modèlic al nou govern amb tota la informació i transparència de l’estat de l’Ajuntament.

Al nou govern municipal correspon ara la iniciativa, i té la responsabilitat de resoldre els problemes i necessitats que afecten a la ciutadania. I aquesta no accepta ambigüitats ni  demores.

dimecres, 22 de juny del 2011

CESSAMENT

La Sra. Alcaldessa Ester Pujol acaba d'acomiadar l'interventor municipal Sr. Josep Canal argumentant que "no és de la seva confiança POLÍTICA"  perquè pertany a un partit polític. Els interventors municipals són càrrecs tècnics que tenen una alta especialització i responsabilitat sobre la hisenda municipal i que hi accedeixen per oposició a nivell d'Estat o, mentre no s'ocupa la plaça, per habilitació d'un interventor professional d'un altre municipi que exerceix de manera provisional. El govern presidit per GENT va nomenar el Sr. Josep Canal per la seva llarga experiència i gran qualitat tècnica segons la informació que disposàvem dels ajuntaments de Santa Coloma, Montgat i Mataró on exerceix actualment. No va ser nomenat per "confiances polítiques". Ha gestionat les àrees d'hisenda sota governs i alcaldies que sempre han estat gestionades pel PSC-PSOE i mai cap govern ni cap alcalde socialista se li va ocórrer argumentar "la confiança política" ni per nomenar-lo ni per cessar-lo.  

Donem el nostre reconeixement i agraïment per la feina feta pel Sr. Canal que ens va permetre endreçar el desgavell econòmic que vàrem trobar a la hisenda municipal - es pagaven serveis en negre! -, resoldre la càrrega econòmica del pagament del pavelló que varem heretar, fer front a la reducció d'ingressos per la crisis fins aconseguir equilibrar el pressupost a partir de 2010 o aconseguir crèdits bancaris en condicions excel·lents.

Si aquesta decisió de la Sra. Pujol és il·lustrativa del tarannà del govern que presideix, res no fa pensar que en el futur immediat no seguirà en aquesta línia. ¿Sectarisme, ressentiment? ¿Aquest és el canvi que de bona fe, molts esperaven en l'estil socialista de governar Tiana?

dimecres, 15 de juny del 2011

Gent pel Progrés de Tiana: INTERVENCIÓ EN EL PLE DE CONSTITUCIÓ DE L’AJUNTAME...

Gent pel Progrés de Tiana: INTERVENCIÓ EN EL PLE DE CONSTITUCIÓ DE L’AJUNTAME...: "GRUP MUNICIPAL DE GENT PEL PROGRÈS DE TIANA (GENT-ENTESA) Dissabte, 11 de juny de 2011 Benvolgudes i benvolguts conciutadans, Regidores i re..."

Extracte de l'entrevista de Ràdio Tiana a Emili Muñoz

Jo puc  dir als 587 votants de GENT que  la millor manera de defensar en els propers quatre anys el programa que han votat és fer aquesta renovació.
(Declaracions d’ Emili Muñoz a partir d’una entrevista de Ràdio Tiana, adaptada i revisada).
-          Com se sent després d’haver fet pública la seva decisió de renunciar a seguir de regidor?
Descansat, tant des del punt de vista mental com de responsabilitat. Pensava que al llarg d’aquest mandat, depenent com estigues la composició municipal i la responsabilitat que jo hagués d’assumir, trobaria el moment de la substitució. Les circumstàncies que s’han donat amb el resultat electoral m’han fet veure, o m’ho ha semblat, que el més oportú era ja començar el mandat fent renovació. Que hi hagi un portantveu tan preparat  com és en Joan Pau m’ho ha  facilitat. El segon motiu és incentivar la renovació en el col·lectiu de GENT per deixar de ser un referent de qui tothom es refia que sempre traurà totes les castanyes del foc.  Al col·lectiu en aquests últims mesos, a propòsit de la campanya, s’hi ha afegit gent nova,  persones que tenen moltes ganes i per tant m’ha semblat que era el moment oportú de generar noves energies.
-          Però li ha costat molt prendre la decisió?
M’ha costat sí, perquè quan et presentes a les eleccions i tens gairebé 600 vots és un compromís amb el ciutadà que t’ha votat a qui jo no els havia dit que a l’endemà dimitiria. Però és clar, ningú sabia quina seria la situació que hauríem d’assumir i quina és la millor manera de defensar el programa electoral   amb energia i amb perspectiva de futur.  Jo els puc  dir que m’ha semblat que  la millor defensa del programa que  han votat en aquests propers quatre anys és fer aquesta renovació. Jo estaré col·laborant tot el que pugui i em necessitin.
-          No es va plantejar potser no presentar-se a aquestes eleccions com a  candidat?
            Si nosaltres no haguéssim governat i no hagués tingut l’alcaldia, potser ja no m’hauria presentat. Dotze anys és el límit que jo en principi ja tenia pensat. Però  quan has governat i quan has tingut l’alcaldia tot aquest esforç, tota aquesta feina feta també s’exemplifica en una persona i jo pensava que, no havent anat gens malament la gestió feta, valia la pena presentar aquest balanç al poble per a què continuessin donant confiança, fos amb mi directament o fos, com ara ho serà, amb altres persones. Seguirem amb el mateix projecte.
-          Els resultats electorals, suposo que és el factor que més ha pesat, o no ?
És un conjunt de factors però aquest és un desencadenant, certament. No ens hem d’amagar de les coses, quan ja tens pensat que ja n’has fet prou i que aquest carro l’has de deixar de la millor manera en les millors mans possibles al llarg d’aquest mandat, aquest resultat és una contrarietat que fa repensar-se les coses. Hem perdut 200 vots i un regidor i costa d’entendre perquè pensàvem, com vaig dir aquí a l’emissora fa unes setmanes, que el lògic era aspirar a mantenir els 4 regidors. En no quedar-nos com estem i perdre un regidor és una contrarietat que no m’ha agradat perquè em sembla que és una mica injusta, des del punt de vista de l’obra feta, de l’acció feta i de la dedicació que hem fet. Però a banda d’això, que es supera en quatre dies, aquest escenari de repartiment de regidories  entre els 5 grups és més complex, s’ha de gestionar amb més perspectiva de futur i per tant no em veig ara amb cor de posar-me a gestionar aquest nou escenari a llarg termini després de 12 anys de molta dedicació a l’Ajuntament de Tiana.  I encara més, en positiu, veig que és millor que ho gestioni un altre en primera fila.
-          Però ha participat en les negociacions que es porten desenvolupant aquesta setmana?
No. El nou grup municipal electe  és qui porta les negociacions junt amb altres persones  de l’assemblea.
-          Creu que el fet de passar aquests 4 anys a l’alcaldia i en el govern ha fet que els seus votants canviessin la seva perspectiva del que era GENT pel Progrés de Tiana?.
Un sector sí, perquè tenim a prop de 600 vots i a l’anterior elecció varem tenir aprop de 800. Un sector d’algunes persones del món artístic i cultural que tenien l’expectativa que amb  Gent al govern  l’Ajuntament seria pràcticament un mecenes dels professionals de les arts. Nosaltres hem ajudat als professionals de les arts però ni de bon tros com alguns esperaven perquè hem optat per altres coses, per exemple per la formació, per l’Escola de Música i Dansa, per la generació de nous valors... i, a més, hem hagut d’ajustar també els pressupostos de la crisi. Per tant  fa ja tres anys, després de l’observatori de les arts, que varem veure que un sector no solament es decepcionava  sinó que, a més a més, han estat tres anys de campanya continua a la contra. D’altres persones del món artístic i cultural, sortosament, han col·laborat desinteressadament, i molt, amb l’Ajuntament a la comissió Artiana i a d’altres. Els noms d’uns i d’altres tothom els té al cap.
 Els factors electoralment negatius per a GENT  que no esperàvem han estat dos: un, que Solidaritat Catalana ens afectés a nosaltres i no a ERC. Això és un escenari absolutament nou que varem percebre durant la campanya, ja que els promotors principals no eren d’ ERC de tota la vida de Tiana sinó que eren persones molt properes a GENT i votants de GENT.  Això va fer pensar que teníem una opció d’una gent que municipalment està d’acord amb nosaltres, ens ho han dit, però que ara feien un vot simbòlic per la independència. I després, el segon factor,  és que pot haver-hi una altra fugida per les campanyes brutes que s’han fet. El principal problema, però, és  que amb l’obra feta no hem tingut  més vots nous. Crec que hi ha hagut un problema de comunicació, d’explicació des del govern, el govern hem tingut pocs mitjans de comunicació per explicar-nos, hem tingut mitja revista i punto; no hem fet programes especials perquè no teníem diners, hem desactivat a partir del segon any de mandat la presència més directa en els debats públics perquè no teníem temps físicament i la gestió en els despatxos se’ns menjava perquè hem hagut de torejar una situació de crisi complicadíssima.
-          Diu  que també ha pres aquesta decisió per apostar per la renovació dins del seu partit, cap a on creu que ha d’anar GENT , ha de canviar en algun sentit?.
            GENT pel Progrés de Tiana tant pel perfil sociològic del votant que ara tenim  com  per les persones de l’assemblea ara és molt més sòlida, més madura que fa deu anys, molt més. Diríem que la feina feta des de l’oposició i encara més la feina des del govern ens ha depurat una mica de ser un referent massa idíl·lic o massa flower del que hauria de ser el poble.  Tenim un electorat molt consolidat i pensem que el podem ampliar per la línia mestra que hem seguit sempre: un vot ecologista,  un vot per l’educació i la cultura de proximitat, i basat en una visió integrada del poble, que prioritza  els serveis públics...
-          Dels dotze anys al capdavant d’aquest projecte que és GENT  pel progrés de Tiana des del punt de vista personal amb què es queda?
Em quedo amb que els grans eixos de l’origen de GENT s’han aconseguit a Tiana: el projecte de la protecció de l’entorn natural de Tiana i d’un urbanisme diferent. Tinc l’enorme satisfacció de que el 2002 GENT va endegar tota la reivindicació de la protecció de l’entorn de l’Alegria que va obligar a aquell govern a iniciar tràmits, que es van encallar continuadament i que, finalment, la última encallada la varem desencallar des del govern en Joan Pau com a Regidor d’Urbanisme i jo com Alcalde. I varem aconseguir el novembre del 2007 l’ aprovació definitiva de la protecció de l’entorn de l’Alegria. Aquesta és una satisfacció històrica. L’altra és que les reclamacions que varem fer en el segon mandat que varen entrar a l’Ajuntament amb 3 regidors, s’han realitzat totes en el nostre govern:  més equipaments educatius i socials, una escola bressol per a Tiana, posar ja en marxa la creació d’un nou edifici per a l’escola Lola Anglada per crear un nou institut i una nova escola, reconstruir l’escorxador com a centre cívic, cultural i artístic, crear el casal de joves i l’Escola Municipal de Música i Dansa. Això, tot això, s’ha fet aquests 4 anys, excepte l’escola bressol que es va iniciar en l’anterior mandat, però la  varem acabar nosaltres i  l’hem ampliada amb un 40% de places més. Això em dóna una enorme satisfacció.
-          Els últims anys també seran recordats per un enfrontament frontal i gairebé personal amb Ferran Vallespinós.  Pesaran més els records positius o negatius?
Molt més els positius. Aquest enfrontament personal no ha existit mai sinó que s’ho ha inventat el Partit Socialista i especialment el Sr. Vallespinós per justificar el que és injustificable que és governar onze anys amb minoria amb el PP. GENT sempre ha plantejat divergències sobre projectes concrets – l’Alegria, piscina coberta, Can Matas, habitatge social...- i no sobre temes personals. Jo vaig entrar  a l’Ajuntament el 1999, jo no coneixia personalment al Sr. Vallespinós, i el vaig votar per ser elegit alcalde perquè va guanyar les eleccions. A partir d’aquí tota la crispació i confrontació amb nosaltres no ha tingut altra sentit que  treure’s de sobre algú que li podia fer ombra.
-          Tot aquest clima política l’ha desgastat?
Home no és cap alegria, la veritat. Tiana no és una ciutat  on en el Ple es poden dir bestieses enormes però després cadascú se’n va al seu tros de ciutat i no sap en quin món s’ha produït aquesta confrontació. Tiana no és això i per tant ha sigut un patiment innecessari que només ens l’han produït per vèncer-nos  psicològicament. L’estratègia del senyor que tu cites ha estat vèncer psicològicament sempre al contrari,  no a nosaltres només, ho ha intentat amb Convergència, ho ha intentat amb tothom que ha tingut al davant. Hi ha hagut un assetjament psicològic a tot opositor al senyor que governava.
-          Quin paper jugarà a partir d’ara dins de GENT?
            Jo estaré en l’assemblea de les 20 persones habituals que ens reunim i estaré col·laborant d’una manera molt de en segon pla, perquè quan hi ha una renovació d’aquest tipus el pitjor que pots fer és interferir. El pitjor que es pot fer és el que està fent el Partit Socialista que amb una aparença de renovació no fa tal renovació. La nostra sorpresa majúscula és que en la reunió de diàleg amb els socialistes qui dirigeix la negociació és el Sr. Vallespinós i no la candidata Ester Pujol!  Ho fa per imposar la seva fórmula de govern de PSC+ERC+PP. Jo no ho faré així.  Cal posar en marxa noves energies.
-          De fet l’Ester Pujol  aquests dies també ho deia en declaracions a la ràdio que també demandava que GENT més enllà que Emili Muñoz deixés de ser el cap visible també canviés la manera de fer política...
Gent no ha de canviar cap manera de fer política. Això és un altre invent d’aquet mandat que han orquestrat a duo el Sr. Jordi Gost i el Sr. Vallespinós. La nostra política, la nostra posició ha estat respectuosa, excel·lent des del punt de vista del respecte,  en aquest mandat en els plens, hem sigut respectuosos i hem aguantat insults, abandonaments del Ple, incompliments de la normativa del Ple... continuadament. Aquest estil l’han  introduït i mantingut els socialistes durant els darrers 20 anys.  
-          Amb quin sabor de boca se’n va?
De l’obra feta amb un sabor  molt bo. Només he tingut un cert disgust perquè pensàvem que més gent l’hauria reconegut a través del vot. Insisteixo, però, que aquest mandat   és dels més intensos i fructífers per Tiana i això que és la primera vegada que hem governat. En equipaments educatius ningú mai pensaria que es podia aconseguir tot el que s’ha aconseguit, i s’ha aconseguit bàsicament per la gestió d’aquest govern, ningú ha regalat res, ni l’edifici nou de l’escola Lola Anglada. Tota la política urbanística feta, llastimosament encara no es veurà  perquè  s’ anirà desplegant en els propers anys, ha estat excel·lent,  hem canviat els criteris urbanístics que van aplicar durant 12 anys els socialistes, en quin sentit? Hem fet una política urbanística intervencionista des del govern, modificant tot el que era modificable legalment i més encara, negociant el que semblava innegociable, forçant acords i pactes complicadíssims i això es veurà en els propers anys: la B20 , la millora del Pla dels Vessants, la millora de la mobilitat que anirà apareixent en els propers anys,  els condicionants que hem imposat per al  desenvolupament de la B-500 ... O la política d’habitatge social... Per tant, el regust agradable de l’obra feta és enorme..

INTERVENCIÓ EN EL PLE DE CONSTITUCIÓ DE L’AJUNTAMENT

GRUP MUNICIPAL DE GENT PEL PROGRÈS DE TIANA (GENT-ENTESA)
Dissabte, 11 de juny de 2011
Benvolgudes i benvolguts conciutadans,
Regidores i regidors
Alcaldessa
I.- Introducció.-
En nom de Gent pel progrés permeteu-me en primer lloc felicitar als que hem pres possessió dels càrrecs electes en el plenari municipal, doncs és aquesta una funció de compromís i responsabilitat vers el nostre poble, i més en un moment històric especialment significat com el que vivim, tant per la difícil situació econòmica com per la necessitat de donar-hi resposta des de l’aprofundiment i millora del sistema democràtic.
Especialment, volem felicitar a la persona que ha estat elegida alcaldessa, l’Ester Pujol, a ella correspondrà encapçalar aquesta nova etapa del govern municipal, li desitgem encert en les seves decisions, i tots els membres del Plenari tan des del govern com des de l’oposició, cadascú des de les seves conviccions,estarem a la seva disposició per tal d’enfortir la nostra societat i garantir la cohesió social i l’equitat.
Des d’aquí el nostre reconeixement i enhorabona,
I, finalment, i més important, tot el col·lectiu de Gent pel progrés volem agrair als 587 votants que ens han donat suport i gràcies als quals estem avui aquí, situant-nos com a tercera força més votada amb tres regidors. Els garantim que aquest suport servirà per seguir fent avançar Tiana, com a poble actiu, ecològic, culte i solidari.
Moltes gràcies pel vostre suport.
II. Eleccions municipals i justificació del vot en el Ple de constitució.-
1.- El context polític actual: la necessitat de fer front a la crisi econòmica des de la fortalesa de les polítiques públiques i l’aprofundiment democràtic.-
En el dia d’avui la situació econòmica i social són el context determinant en qual s’han d’adoptar les decisions polítiques:
Al nostre poble les eleccions municipals del passat dia 22 van tenir una participació una mica més alta que la mitjana de Catalunya. Tot i això, tant l’abstenció, com els vots nuls i vots en blanc, superen el 50 % del cens electoral.
Això ens demostra un significatiu allunyament de bona part de la població dela política actual, i ens reclama  la necessitat d’un major aprofundiment democràtic, obrint i millorant els canals d’informació, participació i decisió de la ciutadania per enfortir i apropar la gestió dels assumptes públics, recuperant també el crèdit per la política fent que la ciutadania si sent-hi més partícip.
No podem defugir la necessària reflexió per procurar queen la nostra actuació com a càrrecs electes, en els debats i votacions, s’incrementi la complicitat amb la població, i això passarà quan les persones sentin que la seva veu és escoltada i que compta.
La ciutadania reclama una societat més justa, una política més transparent i participativa, que ens escoltem els seus problemes i procurem donar-hi solucions.
I  això succeeix precisament en la greu situació econòmica que patim, com a segon i més rellevant element, amb canvis estructurals en el sistema econòmic, i una redefinició profunda de les polítiques públiques i socials davant de les quals  l’Ajuntament ha d’actuar per garantir la cohesió social, l’equitat i els drets bàsics dels ciutadans.
Per tot això, des de Gent entenem que ara més que mai hem d’actuar amb responsabilitat en el debat polític, i que cal unaacció municipal cohesionada i decidida per afrontar la necessitat de polítiques públiques fermes que mantinguin els serveis públics essencials, per no fer passos enrere.
2.-El nou marc en la política municipal: la necessitat de més entesa i la possibilitat de formar un govern fort i plural de progrés
És en aquest context, tant  diferent del que ens trobàvem l’any 2007,  que hem de fer l’anàlisi i justificació del nostre vot en el Ple d’avui.
La composició del plenari sorgida de les eleccions del passat 22 de maig comporta un nou escenari en la política municipal, per la diferent correlació de forces i per les persones que hi intervenen.
La presencia de cinc grups municipals, cap d’ells amb majoria absoluta, amb un nombre de regidors proper, fan necessària doncs una política d’aliances. De projecte compartit, de sumar de sensibilitats, de pluralitat.
Aquesta situació  reclama diàleg entre les forces polítiques i capacitat d’entesa per tirar endavant no només els grans projectes de futur si no també el dia a dia municipal.
La composició del plenari podia donar a entendre la necessitat de que per formar govern calia sumar dues de les forces majoritàries o, millor, als menys tres forces. Així s’obtindria un govern de majoria absoluta, representativa de més de la meitat dels regidors i dels vots emesos als grups, com va succeir el mandat que tot just acaba on el govern va ser plural, de coalició, i amb majoria estable.
Gent entenem que era possible un govern de majoria de progrés per afrontar la difícil situació actual.
3.- La formació d’un govern en minoria sense haver obert la negociació amb Gent.
Però com hem pogut constatar en la votació d’aquest matí, això no ha estat així. Tal i com va succeir fa vuit anys, el càrrec d’Alcalde ha estat només recolzat per sis regidors que representen menys de la meitat dels vots emesos als grups municipals.
Entenem, que aquestahauria de ser la solució última quan no és possible formar un govern fort.
Però veiem amb decepció i preocupació com ni tan sols s’ha intentat ampliar aquest govern a altres formacions, com pugui ser la nostra. I més quan com s’afirma es volen realitzar polítiques de progrés.
Efectivament, malgrat la disposició del nostre grup a analitzar la nostra participació en el govern, que de ben segur hagués requerit intens  treball i esforç per totes els parts, la llista més votada no ha volgut ni tan sols iniciar el diàleg per fer-ho possible.
Aquesta actuació, més pròpia de temps passats, ens fa pensar que les crides a l’entesa, les proclames de ma estesa, són només retòrica, buida de contingut real.
Creiem que s’ha perdut una oportunitat de superar vells prejudicis, de sumar en comptes de confrontar.
Sembla que no tothom aposta per obrir una vertadera nova etapa en la política municipal, i malgrat una aparent renovació s’és encara captiu de les inèrciesdel passat en que hi ha hagut una excessiu distanciamenti manca d’entesa. L’exclusió del nostre grup de les negociacions per formar govern n’és un clar exemple.
Per tot això, entenem que la nova Alcaldia i el nou govern no comencen amb bon peu, perquè no responen a les expectatives d’un nou marc en  la política local, dirigida per un govern fort i més plural per afrontar aquests temps difícils.
III.- La vigència del projecte de Gent des de la renovació: el nostre compromís des d’una oposició constructiva i respectuosa.-
El col·lectiu de Gent, amb un important nombre de vots obtinguts i amb tres regidors,es consolida com a referent de determinats valors de progrés en el ple municipal.

Hem après de l’acció de govern i hem pogut portar a bon terme gran part de les propostes que conformaven les nostres línies bàsiques d’actuació. En aquestes seguirem treballantdes de l’oposició, i defensarem les fites assolides, amb l’orgull de la feina ben feta.

Entenem que les polítiques realitzades i els projectes estratègics aprovats són un llegat valuós que el nou govern farà bé de tenir molt en compte.

I en aquest nou mandat també s’enceta una nova etapa en el col·lectiu de Gent pel progrés de Tiana.La renuncia a l’acta de regidor de l’Alcalde Emili Muñoz accelera també la renovació iniciada del col·lectiu de Gent, per afrontar aquests nous temps amb noves persones i ideari renovat.
Després de 12 anys, la nostra formació sorgida l’any 1999 amb el detonant de la protecció de l’entorn natural i la millora dels equipaments del poble, és avui un projecte polític consolidat, que ha ampliat i diversificat la seva base, que representa una opció política diferenciada, de caràcter eminentment municipal, representativa de valors i polítiques d’aprofundiment democràtic i de progrés en els àmbits social, ambiental i cultural.
Per afrontar els reptes que afecten la nostra societat des del món local el projecte de Gent segueix més vigent que mai. Amb la trajectòria de 12 anys que ens avala, amb l’experiència de govern adquirida aquest mandat, seguirem defensant els principis que ens identifiquen.
Amb fermesa, rigor i respecte, des de l’oposició constructiva,lluitarem per seguir fent un poble, actiu, ecològic, culte i solidari.

Aquest és el compromís que assumim i que seguirà guiant la nostra actuació.
Moltes gràcies
 Joan Pau Hernández Roura
Portaveu del grup municipal de Gent pel progrés de Tiana

dijous, 9 de juny del 2011

ENTENDRE

No s’entén que costi tant d’entendre al PSC i a ERC de Tiana, que podent configurar una majoria ample de govern, sòlida, molt representativa, com molts i moltes tianenques sembla que han expressat com a desig en un vot molt divers, ni tant sols hagin volgut parlar mai aquestes tres darreres setmanes amb Gent en aquesta direcció.
Ells sabran perquè. Nosaltres, i comentaris rebuts de votants nostres i de moltes altres persones que no ens han votat ens ho confirmen, creiem que per començar no s'addiu gens amb el lema de sumar

Ja (ens) van dir al 1999, quan Gent entra amb un regidor, al 2003 amb 3 regidors, i també al 2007 amb 4 regidors i 800 vots, que en un hipotètic futur potser ...

Ara és el futur!

És cert, tots haurem de demostrar cada dia, al carrer, al ple, en la gestió de govern, i de l'oposició, en les formes i en elscontinguts, en el treball, si al darrera hi ha voluntats reals de sumar, per Tiana, per una democràcia més profunda arreu.

Només diem, i sembla que no ho volen entendre, que de moment, un cop més, no ho ha semblat pas, en absolut!