dimarts, 22 de novembre del 2011

PARTICIPACIÓ I MITJANS DE COMUNICACIÓ MUNICIPALS


Llegint la quarta editorial de l’alcaldessa (la quarta ja!) i davant els aparatosos canvis que ens anuncia farà en el butlletí, i en altres mitjans, sembla ser que per haver rebut “una quantitat important de suggeriments”, altres persones ens pregunten i ens preguntem: quin ha estat el procés de participació pels dits canvis? S’ha ofert a tot el poble la possibilitat de participar en el nou disseny? A través d’una convocatòria oberta i pública? Amb la consulta als diversos Consells de participació? Amb la consulta amb els grups municipals? 

¿Quan es pensa constituir i convocar el tan necessari Consell de Mitjans de Comunicació Municipals, la creació del qual va ser aprovada per unanimitat del Ple l’any 2008 i mai posat en marxa per falta de la majoria necessària, pel bloqueig de l’oposició dels darrers quatre anys?  Ara tampoc, sembla haver-hi, per part del nou govern, cap indici que es vulgui posar en marxa aquest instrument de democratització dels mitjans de comunicació. És un incompliment d'un acord de Ple greu quan s'estan plantejant canvis en els formats i continguts!

diumenge, 20 de novembre del 2011

EL CENTRE CÍVIC I CULTURAL DE L'ESCORXADOR ÉS HERÈNCIA DEL GOVERN ANTERIOR AMB GENT PEL PROGRÈS DE TIANA A L'ALCADIA

Algunes persones de Tiana descobreixen amb sorpresa, en aquesta jornada electoral, el Centre Cívic i Cultural de l'Escorxador, que acull també dues aules de l'escola bressol municipal. 
L'antic escorxador va ser recuperat per a tot el poble en l'anterior mandat amb Gent pel progrés de Tiana al govern i l'alcadia.
Forma part de l'herència rebuda del Gent!
Era una reclamacio de molts anys i un projecte de moltes persones per a que tots els tianencs i tianenques de totes les edats en gaudeixin i l'aprofitin!
 

divendres, 18 de novembre del 2011

TRANSPARÈNCIA I OPACITAT


De l’actuació dels membres de l’actual govern de Tiana, després de veure els missatges que emeten alguns regidors i l’alcaldessa, a les xarxes, a la ràdio i la revista municipal, en altres mitjans de comunicació i fins i tot en els òrgans institucionals i el mateix Ple, és molt preocupant la greu confusió, volguda o no, entre "transparència" i propaganda, autopromoció, acusar als altres tots els mals (l'herència rebuda diuen, com, com fa el govern de la Generalitat en relació al Tripartit), sense debat públic i obert i a sobre atribuir-se mèrits diversos sense haver gestionat gran cosa encara.   

I d’altra banda preocupa la gran opacitat ¿Per a quan una audiència pública de l’alcaldessa amb explicació de l’acció o inacció de govern i un debat obert? ¿Quan sabrà el poble quin és el programa del govern en minoria dels dos grups que el formen?  ¿Quins pressupostos plantegen pel 2012?

L’exigència d’informació i la voluntat de participació de la ciutadania en els afers públics, és més clara que mai. Estem convençuts, que una forma de donar resposta a aquesta creixent inquietud, és la transparència real, entesa com retre comptes des del primer dia i cada dia, donar la màxima informació a tothom i a tothom per igual i, acceptar el debat obert amb l’oposició i amb la ciutadania.

dimarts, 8 de novembre del 2011

PINZELLADES (QÜESTIONS BREUS PERÒ NO MENYS IMPORTANTS)


 En produir-se el canvi de govern els regidors de Gent pel progrés de Tiana vam oferir al membres del nou govern reunir-nos per facilitar-los el traspàs d’informació, l’estat de la qüestió dels projectes, planificacions i gestions en marxa. L’anterior alcalde Emili Muñoz es va oferir a l’alcaldessa Ester Pujol per reunir-se personalment i traspassar informació i documentació de les àrees i temes de responsabilitat de govern i de la importància de alcaldia. Aquestes trobades no s’han realitzat per decisió del nou govern. Creiem que els encontres podrien haver estat un punt d’inflexió important en la dinàmica política dels darrers anys, o al menys en un sentit pràctic per facilitar i el traspàs i el ampliar el coneixement de la situació del nou govern.

La Junta de Seguretat Local, i el sistema de coordinació de la Policia local i Mossos d’Esquadra, valorats positivament i com a exemple a estudiar pel delegat territorial de la Generalitat en una visita recent al poble, és el que ha estat posat en marxa i funcionant en l’anterior mandat. Les dades molt positives sobre els índexs de delictes des de gener a l’agost del 2011 confirmen les que l’anterior alcalde havia explicat en el Ple. Celebrem que es deixi de fer electoralisme amb aquesta seriosa i delicada qüestió.

Celebrem que el govern aposti per seguir impulsant la promoció econòmica local, i hagi mantingut i continuat les fites iniciades el mandat anterior com el Tast Tiana, el Tiana Verda o la Fira del Comerç al carrer amb col·laboració amb l’ACIST. Recordem, però, que el Consorci de la DO d’Alella es va constituir la primavera del 2010 i l’anterior alcalde n’era membre fundador i del Consell de Govern. Que no se’ns digui doncs que pel fet que l’Alcaldessa sigui en aquest mandat també membre del Consell de Govern del Consorci com a Vicepresidenta Tercera suposa l’inici de la promoció econòmica al municipi.

Quan el PSC en el seu article de Plaça de la Vila d’octubre diu que “s’ha procedit al trasllat de l’escola de música i dansa a un annex de l’escola Tiziana, evitant molestos desplaçaments dels alumnes i les conseqüents dificultats per a l’aparcament a la zona centre, concentrant així l’activitat cultural i escolar en un mateix recinte (...)” amaga que aquesta decisió i la planificació i gestió fou de l’anterior equip de govern i oblida també una de les raons per aquest trasllat, que és l’estalvi important del lloguer del local que ocupava fins ara. I quan continua dient “Malgrat tot, ja s’ha començat a treballar. A tall d’exemple, l’escola Tiziana, com tots els pares, mares i criatures han pogut comprovar amb alegria, ha iniciat el curs 2011-2012 amb un aspecte radiant. Recent pintada per dins i per fora, l’escola rep el nou curs amb un canvi d’imatge que feia quatre anys que necessitava.” Bona part de les accions ja s’havien previst i pressupostat abans del canvi de govern, tanmateix la referència a “l’aspecte radiant” de l’edifici no s’adiu amb la política de retallades en matèria de projectes educatius que està realitzant el govern. 

Les festes cada cop més “PPopulars”. La Diada nacional deslluïda. Enguany la Diada nacional ha perdut l’acte popular que s’havia celebrat els darrers anys a la Plaça de la Vila amb una presència de públic important. La lectura d’un manifest (per la llengua, per la llibertat..) acompanyada d’una actuació solemne de la Coral i presidida per la senyera estelada als Jardins Lola Anglada, s’ha vist substituïda per una ofrena floral en horari intempestiu i sense publicitat on pocs ciutadans van poder assistir. De la senyera estelada ningú n’ha sabut res més. Si a això afegim que per part del partit majoritari del govern municipal es va ometre el caràcter “nacional” de la diada i es va criticar el “victimisme” que acompanya la nostra festa nacional, es pot comprendre la indignació de molts dels que esperaven que amb un partit declaradament independentista a la Casa Gran no ens assembléssim tant a la Badalona de l’Albiol.

Els negacionistes del canvi climàtic. Una altra festa popular que no s’ha celebrat enguany és la “Pedalada popular contra el canvi climàtic” que s’havia fet al poble els dos darrers anys (més de 400 participants l’any 2010) i que s’organitza a nivell de Catalunya amb la voluntat de reivindicar una mobilitat menys contaminant i carrers més segurs i pacífics. Desconeixem si la causa és quelcom profund com negar el canvi climàtic (com va fer el cosí del probable futur President del Govern espanyol) o, senzillament, manca de preocupació pels actes de participació amb consciència ambiental.

Els okupes de la curva del patatero. Ja fa anys que la situació d’abandonament de la finca situada al Passeig de la Vilesa a l’entrada sud de Tiana provocava la presència d’un col·lectiu d’ocupants il·legals que han produït nombroses molèsties al veïnat. A l’espera de la reordenació urbanística prevista en la Modificació del PGM a l’entorn del Parc del Tramvia per dignificar aquesta entrada del poble, i tenint en compte que es tracta d’una propietat privada i correspon a la propietat l’obligació de mantenir la finca en les degudes condicions, després de diverses reunions el mes de febrer de 2011 es va signar un Conveni entre l’Ajuntament i la propietat en el qual aquesta es comprometia a iniciar les accions legals necessàries per al desallotjament dels ocupants il·legals. Com a resultat d’aquesta gestió, recentment aquests ocupants il·legals han abandonat la finca un cop s’ha produït la resolució judicial del procés iniciat per la propietat i acordada amb l’Ajuntament. Cal veure ara com s’evita que es pugui reproduir la situació.