dimecres, 27 de febrer del 2013

RECUPERAR LA POLÍTICA



El descrèdit del sistema polític, agreujat per la gestió de la crisi econòmica utilitzada per socialitzar pèrdues i privatitzar beneficis, ha d’afrontar també els casos de corrupció que ajuden a crear una percepció de fallida del sistema.


Es fa imprescindible aprofundir en mecanismes que fomentin la recuperació social de la política: reforçar l’ètica en les funcions públiques i expulsar els corruptes, millorar la informació i transparència, també la receptivitat a les iniciatives socials emergents, fomentar una democràcia més directa en la presa de decisions i amb obligació de rendició de comptes a la ciutadania, són mesures que ajudarien a renovar la vella política.


Tiana, on vas?


Al govern municipal de Tiana li queda molta feina per fer per acostar (o no allunyar encara més) l’Ajuntament de la ciutadania. I és que a hores d’ara manca informació, debat i participació en els assumptes d’interès ciutadà. Després de la tramitació dels Pressupostos i les Ordenances Fiscals sense cap acte informatiu, ens trobem també avui, per exemple, que es desconeix el calendari i condicions d’accés a la promoció d’habitatge social de lloguer, que fa més de dos anys es van iniciar, i que ha d’ajudar a facilitar l’accés a l’habitatge en moments tan difícils com els actuals.


Tampoc s’informa de la modificació del pla urbanístic de la Creu de Terme per construir 35 habitatges més dels previstos, fet que afecta, i molt, als veïns de la zona.


I és que la promesa electoral d’una Tiana “Smart” s’ha acabat convertit en un govern tancat, que defuig el debat, que no diu o no sap on va. A hores d’ara el “Pla de govern” encara apareix al web com “en construcció” . No hi és ni se l’espera.


Serà comptant amb la ciutadania  i actuant amb plena transparència, com podrem recuperar la confiança de la ciutadania en la política local. Seria una bona mesura començar informant de totes les contractacions de l’Ajuntament com preveu la Llei de transparència en tramitació.