dissabte, 7 de setembre del 2013

TROBEM-NOS I DECIDIM





A les acaballes de l’estiu, el mes de setembre és el del retorn a la quotidianitat. A Tiana la Festa Major fa més dolça la reentré amb celebracions i oportunitats de trobada. Coincideix amb la Diada Nacional, on enguany més que mai reclamem el dret a decidir de Catalunya.


També a la vila estem cridats a decidir. Amb el lema “retrobem-nos” l’Ajuntament ha iniciat un procés amb l’objectiu de “Peatonalitzar el centre de Tiana”. Amb ajut de personal extern es vol dissenyar aquesta actuació, que afectaria principalment els carrers del Centre i Lola Anglada, i per la qual el govern ja ha compromès destinar-hi la meitat de les inversions per tot el mandat 2011-2015, aproximadament 500.000 €.


El govern ens diu que s’han realitzat estudis que afirmen que és la principal necessitat del poble. Desconeixem d’on s’extreu aquesta prioritat (cap enquesta prèvia o programa municipal debatut) i, bo i pensant que sempre és positiu obrir la participació de la ciutadania, ens agradaria que el procés fos de codecisió, de decidir tots plegats les actuacions per millorar la vida en el poble.


El Pla de Mobilitat de 2009 aposta per la pacificació del trànsit viari al centre del poble i  considera prioritàries dues actuacions: adequar l’artèria principal l’Av. Albéniz, executant la connexió amb el Pg. de la Vilesa i arranjant voreres i espai públic reduint el trànsit de pas, i, en segon lloc, enllestir l’anella viària de circumval·lació amb l’eixamplament del carrer Escalfapé al carrer Matas. Aquestes qüestions s’han d’afrontar si no volem fer passos en fals o destinar esforços en va.


Esperem que s’engegui un debat obert i constructiu, sense imposicions, cercant la millor solució pel conjunt del poble, residents del centre i comerciants.


Desitgem que gaudiu d’una bona festa major i una gran Diada, i us animem a participar activament en els processos oberts que decidir el futur de Catalunya i de Tiana.