dimarts, 31 de desembre del 2013

MOLT BON ANY 2014



El grup municipal i tot el col·lectiu de Gent pel progrés de Tiana desitja el millor a tothom de Tiana per aquest 2014 que encetarem d'aqui a poques hores. 


Aquest 2014 farà 15 anys que Gent es va constituir

Gent va remoure moltes coses i seguim amb ganes de continuar movent-les, preguntant escoltant, proposant I fent. 




                         MOLT BON ANY 2014

divendres, 13 de desembre del 2013

CONNEXIÓ ENTRE EL PASSEIG DE LA VILESA I l’AVINGUDA ISAAC ALBÉNIZ


Déjà vu?


A l’inici del mandat ens preguntàvem si es faria la connexió viària entre el Passeig de la Vilesa i l’Av. Isaac Albéniz per millorar la mobilitat del centre, un cop els terrenys ja eren municipals des de l’any 2010. 


El dubte semblava resolt quan el govern municipal va renunciar a realitzar aquesta actuació  i va destinar les inversions del mandat 2011-2015 a altres actuacions, principalment, al projecte “Retrobem-nos. Peatonalitzem el centre” (500.000 €).


Però l’octubre passat, els tècnics contractats per fer aquest darrer projecte van afirmar en la Comissió de seguiment que el principal problema de mobilitat era solucionar la connexió (“la doble corba”) per poder continuar la “pacificació” engegada fa anys. Cap referència a “peatonalització”.


I el mes de novembre en la Memòria del Pressupost pel 2014, l’Alcadessa admetia la “necessitat” de la connexió i, fins i tot, afirmava que estaria disposada a destinar-hi la meitat del pressupost del projecte “Retrobem-nos” (250.000€).


Ni l’Estudi de mobilitat de la Diputació de 2009, ni el Pla de l’Ajuntament aprovat per la Generalitat el 2010, ni un nou Estudi encarregat a l’Àrea Metropolitana el 2012, tots coincidents en la prioritat de la connexió, havien convençut a l’Alcaldessa.


Han calgut tres anys i més assessors (amb el seu  cost econòmic) per a que admeti la prioritat d’aquesta actuació. Però amb les inversions compromeses i sense haver-hi treballat, no hi ha cap garantia que es faci.


Decidir en base a apostes personals, venudes falsament com innovadores, que no responen adequadament als problemes reals, ens demostra un govern sense projecte, que sovint es dedica més a negar l’aconseguit amb anterioritat que a dirigir i impulsar les actuacions necessàries.


Una situació que s’arrossega tot el mandat en múltiples qüestions (comunicació, hisenda, preus i serveis públics...) però aquest govern en minoria creu que no li cal escoltar ni s’ha de justificar: no li ha faltat mai el suport del PP!