dimarts, 25 de febrer del 2014

DIVENDRES 28 DE FEBRER A LA SALA D'EXPOSICIONS DEL CASAL DE TIANA



Per uns ajuntaments transparents i contra el deute il·legítim: accions que podem fer des de la ciutadania.
 

Xerrada a càrrec d'Enric Pons de la Plataforma Auditoria Ciudadana de la Deuda (PACD) i Mercedes Estébanez del node de la PACD de Badalona.





Divendres 28 de febrer de 2014



A les 18h



Sala d'exposicions del Casal de Tiana (Avinguda Isaac Albéniz, 8)





 Organitza:

Gent pel progrés de Tiana

diumenge, 23 de febrer del 2014

MITJANS D'INFORMACIÓ I COMUNICACIÓ PÚBLICS


INCOMUNICACIÓ I DESINFORMACIÓ
Ens preguntem si el nomenament per decret d’alcaldia d’un comissionat de mitjans, per cert una persona no neutral políticament,  obrirà la porta a la necessària i reglamentària constitució i convocatòria del Consell Municipal de Mitjans de Comunicació. O serà un cop més, la manera de sostraure a la ciutadania a través dels seus representants polítics, dels consells de participació i dels professionals, la capacitat de codecisió en la definició, funcions i continguts, dels mitjans públics d’informació i comunicació.   
L’actual govern de Tiana ha volgut des del primer dia de mandat mantenir sota control els mitjans de comunicació públics (és a dir de tothom, al servei de tothom i amb recursos de tothom) i posar-los al servei d’un govern en minoria. En l’anterior mandat essent oposició ja van bloquejar un ampli acord per superar aquesta gran temptació dels governs i dels polítics.
S’omplen la boca de transparència i de terminologia del màrqueting, i quan diuen sovint per sortir del pas, que no es tiraran a la piscina, d’entrada, sense diàleg, debat ni consens encarreguen i editen revista nova (quin mal tenia el nom “Plaça de la Vila”?) però ara només cada dos mesos i reduint l’espai d’informació política. Alhora, encarreguen una nova web que dos anys i mig més tard, s’activa a corre cuita, amb un contingut informatiu menor que l’anterior. I davant del silenci creixent que va esdevenir total de Ràdio Tiana, accepten i endeguen (també unilateralment), un projecte periodístic de Web i Ràdio (La Local) potent, interessant i amb moltes possibilitats, sempre que l’actitud i les pressions de l’alcaldessa no les malmetí.
Totes aquestes decisions, adoptades per un govern en minoria i decrets d’alcaldia tenen un cost econòmic, que subvencionat o no, són recursos públics de Tiana. Cost que només es podrà entendre i justificar a l’hora de retre comptes a la ciutadania, en el moment que els mitjans municipals d’informació i comunicació siguin públics de debò.