dimecres, 30 d’abril del 2014

LA CREDIBILITAT D'UN GOVERN


Passeig de la Vilesa 

El govern municipal va dir l’any 2011 que la connexió entre el Pg. de la Vilesa i l’Av. Albèniz no entrava en els seus plans. La prioritat era peatonalitzar el centre. I quan tots els informes i experts van coincidir en que la connexió era necessària i ha de ser prèvia per millorar la mobilitat, l’Alcaldessa va gosar dir que la connexió no s’havia fet perquè l’Ajuntament no era propietari dels terrenys i això era culpa del govern anterior (La Local, febrer 2014)

Això s’ha demostrat absolutament fals: tots els terrenys necessaris per la connexió són de l’Ajuntament des del febrer de 2011, i inscrits al Registre de la Propietat des del maig de 2011.

Desemmascarada l’excusa, ara diuen que no hi ha diners. Han decidit gastar el milió d’euros per inversions (Diputació, Àrea Metropolitana i Generalitat) pel mandat 2011-2015 en altres obres.

Qüestió de prioritats? Podria ser, però per quin motiu s’ha de faltar a la veritat? No sabem què és més greu: no saber que els terrenys són municipals, o negar la realitat per justificar decisions difícils d’entendre.

Economia municipal.  

També hem escoltat de l’Alcaldessa la recurrent cantarella segons la qual l’Ajuntament l’any 2011 estava en suspensió de pagaments i tot és culpa del govern anterior.

Però segons les dades oficials l’equilibri pressupostari, trencat el 2008 a l’inici de la crisi degut a la caiguda d’ingressos (van arribar a només 6,9 M€ l’any 2008), es va recuperar el 2010 que es va tancar amb números verds gràcies a les mesures d’ajust aplicades des del 2009, i a actuacions com el rescat de l’operació financera a la zona poliesportiva, que comporta un estalvi anual de 140.000 €.

La situació econòmica de l’Ajuntament avui té molt a veure amb l’evolució econòmica general (des de 2011 els ingressos anuals superen els 8 M€), al que aquest govern ha afegit  l’increment dels impostos municipals, dels preus públics i de l’endeutament els darrers anys, en un política econòmica molt discutible i que entenem cal revisar.

Novament pretendre que tot és culpa dels altres per justificar-se, a més d’injust, diu molt poc a favor del que ho afirma.

PD:  L'Interventor

El 10 d’abril, l’Alcaldessa va fer públic que la Generalitat ha comminat a l’Ajuntament per a que nomeni un Interventor financer tal i com exigeix la Llei. Sembla ser que des de l’estiu de 2011, quan es va cessar al que hi havia, no és així i s’estava en fals. Només faltava això!