dijous, 28 d’agost del 2014

CRIDATS A DECIDIR




Quan llegiu aquestes línies haurem iniciat un curs polític transcendental que ha de tenir com a fites principals la celebració de la consulta sobre el futur de Catalunya i, més endavant, les eleccions municipals sobre el futur de Tiana. 


El govern municipal arriba al final del mandat i haurà de rendir comptes. Volem centrar el debat en el present i futur del poble, i desitgem s’hagi aclarit la situació que, a l’inici de l’estiu, ha portat Tiana als mitjans de comunicació relacionada amb la Federació de Municipis.


Un govern que, a corre cuita, sembla intenta esmenar part del que no ha estat capaç de fer en més de tres anys. Després d’un any de debat estèril sobre el mal anomenat “Projecte Retrobem-nos”, en el qual es va rebutjar la reclamació d’aquest grup i de molts ciutadans sobre la prioritat de la connexió del Pg. de la Vilesa i l’Av.Albèniz, ara se’ns diu que aquest setembre s’iniciaran aquestes obres com estava previst l’any 2011. Per l’experiència viscuda amb aquest govern:  quan ho veiem, ens ho creurem. 


Aquest injustificable retard demostra un cop més el desgovern dels darrers anys, sense projecte ni lideratge, amb rectificacions constants. Des de la política econòmica (puja d’impostos, retallades, endeutament) al desmantellament dels canals de participació, passant per les conseqüències de la manca d’acció del govern com el retard en l’entrega dels habitatges de lloguer social (buits tot un any) o la recent pèrdua del casal d’estiu municipal (substituït gràcies a l’esforç de les AMPAS). 


Un govern que tampoc ha estat partícep (tot el contrari) del procés democràtic que viu Catalunya malgrat el posicionament a favor de la majoria del Ple. 


Des de Gent encarem el nou curs amb la voluntat d’unir esforços per aconseguir una alternativa de govern, àmplia i de progrés, que permeti recuperar la confiança i regenerar la política local. Reivindiquem l’aprofundiment democràtic amb l’exercici del dret a decidir i la construcció d’un projecte de futur pel poble. 


Us encoratgem a participar activament en aquests processos començant pels actes de la Diada Nacional commemoració del tricentenari de 1714.


Bona Diada i bona festa major