divendres, 1 de juliol del 2011

TRASPÀS D'INFORMACIÓ AL NOU GOVERN MUNICIPAL

La  major part de la finca i les basses protegides de Can Orella ja són de propietat municipal. El maig es va signar la cessió a favor de l’Ajuntament de la major part dels terrenys agrícoles de la finca de Can Orella, incloent les basses catalogades, entre la Riera de Tiana i el Carrer Roderic Robert amb destí a espai lliure públic. Es posa fi així al contenciós existent de fa més de 10 anys entre la propietat, que reclamava una molt  important indemnització econòmica per l’afectació dels terrenys des de l’any 1976 i l’Ajuntament. Amb l’actuació, fruit de l’acord assolit l’any 2010 entre propietat i govern municipal, l’Ajuntament disposarà d’uns terrenys de més de 4.000 m2 per destinar a espai lliure, i resol la controvèrsia sense haver de fer front a cap despesa econòmica al haver realitzat una permuta urbanística requalificant el Jardí Lola Anglada que serà zona verda pública i no edificable.

Adjudicada l’obra dels  habitatges socials de Creu de Terme amb una substancial rebaixa en el seu preu final.  El passat mes de maig la cooperativa Habitatge Entorn va informar de l’adjudicació i inici de les obres de construcció de la promoció dels 60 habitatges de protecció oficial en règim de venda a la Creu de Terme. El preu final dels habitatges, gràcies al règim d’ajuts i sistema cooperatiu escollit per l’anterior govern municipal presidit per GENT, ha significat una reducció del 20 % del preu inicial. Els habitatges de la promoció han estat tots adjudicats a tianencs i tianenques en una actuació que compleix la necessitat de noves mesures de política publica d’habitatge assequible per facilitar el dret a l’habitatge.

Places escola bressol i arranjament edificis escolars. Un cop adjudicades les places de l’Escola Bressol  Municipal de Tiana només han quedat en llista d’espera 22 infants tianencs mentre que el curs passat van quedar-ne 50. El govern presidit per GENT va ampliar l’escola en 34 places fent que en total en disposi ara de 120 quantitat que  suposa  una cobertura del 50% dels infants de 0-3 anys del municipi que és un dels índexs més alts de Catalunya.  Montgat, per exemple, només n’ofereix 62 places. Les obres d’arranjament i adequació dels edificis escolars que es realitzen durant les vacances escolars han estat planificades i programades abans de la fi de l’anterior mandat. Així, per exemple,  les necessàries actuacions a l’Escola Tiziana, amb un pressupost aproximat de més de 30.000 €, van ser ja pressupostades i programades per tal de que es puguin realitzar d’immediat.
Les treballadores del Centre de dia Anselm Clavé guanyen el recurs laboral contra l’empresa gestora de la residència municipal  Brofar S.A. En tancar-se l’antic Centre de Dia Municipal per integrar-se en el nou centre de la residència de la gent gran, l’empresa a la que el govern de l’alcalde Vallespinós va adjudicar el servei havia d’integrar les treballadores que hi prestaven servei. Però l’empresa s’hi va negar emparant-se en el contracte que l’Ajuntament l’any 2006 va signar. El govern presidit per GENT va recolzar el recurs de les treballadores i ens alegrem que el tribunal laboral els hagi donat la raó.

GENT ha deixat programades i organitzades les activitats de la festa major petita, els festivals d'estiu i la festa major de sant Cebrià.  En traspassar les responsabilitats en l'àrea de cultura, tota la programació cultural i festiva des de la festa Major de juny a la de setembre està tancada en els seus aspectes principals. La coordinació de l'ajuntament amb el festival 1,2,3 del Pallasso i el cicle de les Sardanes a la Fresca, a la programació de Cinema a la fresca, les Nits de música al jardí Lola Anglada, l'Estiu jazz i altres músiques, i el calendari d'actes i moltes de les contractacions i activitats de la Festa Major de Sant Cebrià que ja estan a punt. L'anterior regidor de cultura, ha ofert personalment tant a l'alcaldessa com a la nova regidora de cultura tota la informació i ajut per facilitar-los la tasca en aquests primers mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada