divendres, 18 de novembre del 2011

TRANSPARÈNCIA I OPACITAT


De l’actuació dels membres de l’actual govern de Tiana, després de veure els missatges que emeten alguns regidors i l’alcaldessa, a les xarxes, a la ràdio i la revista municipal, en altres mitjans de comunicació i fins i tot en els òrgans institucionals i el mateix Ple, és molt preocupant la greu confusió, volguda o no, entre "transparència" i propaganda, autopromoció, acusar als altres tots els mals (l'herència rebuda diuen, com, com fa el govern de la Generalitat en relació al Tripartit), sense debat públic i obert i a sobre atribuir-se mèrits diversos sense haver gestionat gran cosa encara.   

I d’altra banda preocupa la gran opacitat ¿Per a quan una audiència pública de l’alcaldessa amb explicació de l’acció o inacció de govern i un debat obert? ¿Quan sabrà el poble quin és el programa del govern en minoria dels dos grups que el formen?  ¿Quins pressupostos plantegen pel 2012?

L’exigència d’informació i la voluntat de participació de la ciutadania en els afers públics, és més clara que mai. Estem convençuts, que una forma de donar resposta a aquesta creixent inquietud, és la transparència real, entesa com retre comptes des del primer dia i cada dia, donar la màxima informació a tothom i a tothom per igual i, acceptar el debat obert amb l’oposició i amb la ciutadania.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada