dilluns, 2 de juliol del 2012

EL TRIST BALANÇ D’UN ANY QUE RESTA


En el primer any de mandat del govern PSC-ERC, amb l’imprescindible recolzament del PP, s’han anat confirmant els dubtes que de bon inici ens produïa la manca de voluntat per formar un govern de majoria que compartís un projecte polític de progrés. PSC-ERC des d’una visió excloent, contrària a les promeses de sumar, van limitar-se a un repartiment de carteres sense fer públic cap acord programàtic.

Les finances municipals han estat la cortina de fum que el govern ha utilitzat per emmascarar la manca de projecte, utilitzant l’endeutament contret en el període de creixement econòmic per PSC-ERC per construir grans equipaments, contra el govern anterior que l’havia heretat. Les Ordenances fiscals i, sobretot, el Pressupost municipal tramitat ben entrat l’any, ho han confirmat. S’optava exclusivament per les retallades evitant afrontar el debat sobre la redistribució i l’equitat, mantenint privilegis i fent recaure el cost de la crisi en àrees com educació, cultura i serveis a les persones, tot preveient més retallades i puja d’impostos els anys per venir. 

Els efectes d’aquestes mesures s’han anat coneixent un cop decidits, sense cap debat públic. Puja brutal dels preus de l’escola bressol, acomiadaments a l’àrea social, supressió de serveis educatius i a la gent gran, aturada de projectes estratègics, són exemples d’aquesta nova etapa. La incomprensible supressió d’activitats arrelades i populars (Tres Tombs, Pedalada popular, Fira d’entitats) sense raons econòmiques demostren també aquesta nova sensibilitat.

Aquesta constant erosió del model social, que afecta directament la qualitat de vida de les persones, s’ha realitzat amb una evident pèrdua de qualitat democràtica. Contradient els programes electorals, amb opacitat i desinformació, fent creure falsament que no hi ha alternatives.

Tiana té avui un govern més conservador i menys dialogant, el contrari del que aquests temps difícils reclamen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada