dijous, 21 de novembre del 2013

RÀDIO TIANA I ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ MUNICIPALS



En relació a la posada en marxa de La Local- Ràdio Tiana, el mitjà municipal de comunicació multi plataforma, ràdio i audiovisual per internet  i per FM

Després de dos anys de molts, massa silencis i vuit mesos de silenci informatiu absolut pel que fa a Ràdio Tiana, dos anys en que s’han pres decisions politiques importants per a la ciutadania, donem la benvinguda a la recuperada emissora.    



El passat dilluns dia 11 de novembre, el recent incorporat redactor de mitjans de comunicació en Marc Ustrell i l’impulsor del projecte Isaac Salvatierra van informar i explicar als grups municipals les idees bàsiques del mateix, algunes característiques tècniques i de calendari, i els requisits de compromís que haurien de garantir les funcions de servei públic local de comunicació, amb independència del govern de torn o qualsevol pressió o ingerència.

Dels requisits que ens van explicar i que compartim destacaríem per

“Garantir que aquest servei transmetí un informació veraç, objectiva, plural i equilibrada, així com les diverses expressions socials i culturals” (Missions del servei públic de comunicació audiovisual de Tiana)

-       La separació de funcions entre el Servei institucional de comunicació i el Servei púbic de comunicació audiovisual (Reglaments vigents aprovats pel Ple de l’ajuntament el 2 de febrer del 2010)

-       La urgència de la constitució del Consell de Mitjans de comunicació municipal (Art. 11.2 del Reglament del Servei Públic de comunicació audiovisual de Tiana, aprovat el febrer del 2010 pel Ple i actualment vigent)



Els dos darrers punts els hem reclamat des del primer dia de constitució del nou govern. No ha estat possible per la reiterada negativa de la majoria que li dona suport. 
Si ara és bona hora per posar-nos tots a treballar (sense sectarismes, prevencions o prejudicis) i fer els passos necessaris per tenir uns mitjans d’informació i comunicació públics millors, al servei dels veïns i veïnes de Tiana i amb la màxima exigència democràtica de transparència, equilibri i participació, som-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada