dimecres, 5 de desembre del 2012

DEL PLE ORDINARI DE 4 DE DESEMBRE DEL 2012



En el torn de Precs i preguntes  vam demanar un cop més

Mitjans públics d’informació i comunicació

Sobre la situació d’una nova web amb unes despeses fins ara de 26.000 € (19.000 subvencionats): al juliol s’havia de presentar al voltant de la Festa major, en el ple de setembre estava, segons el govern, en fase de “maquetació”, i en el d’octubre, també segons el govern  “omplint-se de continguts” i en el de novembre al  “caure”?

La resposta va ser ara, que estaven migrant i traspassant dades. Molt curiosament el portaveu del govern, va dir que ahir mateix, ahir mateix, ens van enviar un correu sobre el tema i que potser en acabar aquest mes de desembre ens la presentarien.

Vam mostrar la nostra sorpresa pel correu (que encara no hem pogut llegir, de fet l’estem buscant)

Vam recordar el compromís reiteradament incomplert del govern de convocar els grups del consistori per parlar de la web.

I Recordem ara, també, la reiterada negativa del govern a parlar amb els grups de l’oposició i amb la ciutadania, sobre els mitjans públics d’informació i de comunicació, incomplint reglaments aprovats pel ple en un tema que requereix el màxim consens i participació. L’excusa sempre és que el govern anterior també ho feia malament! 


Estudi per identificar els motors econòmics del territori

El prec, també fet en plens anteriors, era sobre la disponibilitat per als grups municipals de la documentació, relativa a l’informe de l’Estudi per identificar els motors econòmics del territori, encarregat a l’empresa MAURILIA VALOR S.l. per un import de 17.000€ (12.000 dels quals subvencionats) i lliurat al seu moment a l’ajuntament. I sobre la manca d’informació a la ciutadania de les conclusions de l’informe

La resposta, aquest cop, va ser que per la seva complexitat i la manca de disponibilitat del personal tècnic, encara no havien finalitzat la seva anàlisi i el seu estudi.

Novament sorpresa, un informe pagat amb diners públics i lliurat a l’ajuntament no pot posar-se a disposició dels grups de l’oposició?

I, un estudi pagat i amb la documentació lliurada  a l’ajuntament no inclou un resum i unes conclusions fàcilment explicables als actors econòmics del poble i a tota la ciutadania? Cal fer una altra anàlisi?


Calendari elaboració i tramitació dels Pressupostos 2013

Aquesta pregunta no la vam fer nosaltres, se’ns va avançar l’altre grup de l’oposició

La nostra tenia, però, aquest contingut ¿Quin és el calendari previst per a la tramitació dels pressupostos del 2013? ¿Pensen compartir i amb temps la seva proposta i la  informació i tota la documentació relacionada per facilitar el debat i l’aproximació de posicions per cercar el màxim consens?

En qualsevol cas, novament la resposta, va ser sorprenent, Primer perquè hores d’ara, encara desconeixeríem un calendari si no s’hagués preguntat. Segon, pel mateix calendari: 11 de desembre, primera reunió, el 13 de desembre Comissió informativa, i el 18 de desembre ho volen portar a l’aprovació inicial en un ple extraordinari. Una setmana!

Quan es va intervenir de nou per queixar-se d’aquest termini inversemblant i irresponsable (cal recordar que el passat ple de novembre ja van dir que tenien un esborrany i que no l’han compartit) van tornar a referir-se al passat per dir que el govern anterior tampoc ho feia bé amb l’expressió de “la memòria es feble” I tant!


Lectura del manifest del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

De fet vam preguntar sobre la “NO LECTURA” el dimarts dia 27 a les 11 del matí, del manifest. I sobre el canvi de data i hora, sense cercar l’acord previ amb tots els grups del consistori.

A part de recordar-nos la Sra. Alcaldessa que si a Tiana s’estan fent coses al respecte des de fa temps, és només gràcies a ella, al seu grup i al seu govern, la resposta del Sr. Gost va deixar bocabadada l’audiència: el tècnic de so va acabar decidint que la pluja o la previsió de pluja (que en tot el matí quasi no va caure o ho va fer molt lleugerament) impossibilitava fer-ho a la Plaça de la Vila. Però és que tampoc es va poder llegir a la sala de plens com van suggerir alguns dels assistents. I és que el regidor Sr. Gost sembla que no estava a l’ajuntament ni a Tiana en aquest moment.

Ens preguntem si la Sra. Alcaldessa, o algun representant del govern hi era?  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada