dijous, 25 d’abril del 2013

A LA CUA, A L'OMBRA I AL CONGELADOR



En plena societat de la informació l’Ajuntament és a la cua de la transparència informativa. El web, una eina que no ha millorat, no actualitza continguts importants i part s’han suprimit. El butlletí informa menys i la situació de la ràdio és prou coneguda. Urgeixen solucions. Sense informació completa i canals de participació, a la ciutadania se la tracta només com un “contribuent”.

El govern a l’equador del mandat no té clars els seus objectius, i sovint improvisa. És difícil pensar que els partits que donen suport el govern puguin pactar “un programa comú”. Però sense fer-ho oficial (el regidor del PP que dóna la majoria sembla un Tinent d’Alcaldessa a l’ombra), PSC, ERC i PP  sistemàticament han anat adoptant conjuntament les decisions en temes cabdals (pressupostos, ordenances, preus, serveis) amb criteris propis d’aquest darrer: malentesa “austeritat” com a objectiu principal, reducció de serveis i puja de preus públics, nova fiscalitat (ni progressiva ni amb finalitat ecològica).

Recentment, el govern ens ha comunicat (sense debat) on destinarà el milió d’euros per inversions provinents de Diputació i Àrea Metropolitana. Principalment actuacions de via pública, com la peatonalització del C. del Centre i l’arranjament de la Placeta de l’Església.

No hi ha resposta de perquè no s’inclou solucionar el greu problema de mobilitat que té el centre. En el mandat anterior es van adquirir terrenys per connectar Pg. Vilesa i Av. Albéniz, amb una reserva pressupostària de 200.00€ per iniciar les obres, que el govern ha destinat a altres actuacions. Amb només una part del pressupost ara presentat podria realitzar aquesta actuació.  

És de sentit comú que abans de “peatonalitzar” es solucioni el problema principal del nucli antic. Ara que els terrenys són municipals, perquè es posa al congelador el projecte? El projecte del 2010 està al web municipal. Evidentment, els “nous” no hi consten.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada