divendres, 21 de juny del 2013

MITJANS DE COMUNICACIÓ: TIANA SILENCIADA



De la esbiaixada política informativa de l’equip de govern i de la situació dels mitjans públics de comunicació els dos darrers anys n’hem parlat en els nostres bloc i butlletí i hem presentat preguntes, precs i mocions al Ple. Hem reclamat acords i constituir el Consell Consultiu i Assessor de Mitjans. El govern no escolta ni respon.



Les nostres intervencions han estat fonamentades en el marc normatiu vigent aprovat pel Ple i en l’exigència evident arreu, també a Tiana, de qualitat democràtica a través de la màxima transparència, imparcialitat i puntualitat de la informació pública. I també en obrir les portes a la participació i a la difusió de totes les veus i opinions. I per tant, també, com vam intentar en l’anterior mandat, alliberar els mitjans de comunicació municipal, en el model de gestió, en els instruments i en els continguts de qualsevol temptació de control partidista.

Incompliment de programa i decisions unilaterals
 
“Obrirem els plens municipals a la ciutadania, permetent fer-ne el seguiment en directe a través d’internet i habilitant la formulació de preguntes a través de les xarxes socials. Farem públiques les actes dels plens i dels acords de govern”  (programa del PSC). Ni seguiment per internet ni preguntes als regidors a través de les xarxes. Les actes del plens ja eren públiques i accessibles a la ciutadania des de fa força temps. I dels acords de govern: quins, amb quina difusió, els acords de la  Junta Local de Govern, els decrets d’alcaldia?  Res de res. Només a contracor i amb dilacions inexcusables faciliten la necessària informació a la població i documentació a l’oposició per poder valorar contractes, memòries, convenis, plans, projectes, propostes o els comptes. 

Donar-se de baixa Maresme Digital Televisió la xarxa de televisió comarcal

Una nova revista municipal canviant nom, format i periodicitat (abans 11 números 35.000€, ara 6 números 26.686 €). Eliminant informació dels plens i reduint l’espai per a l’opinió dels grups municipals, incomplint així la normativa vigent. ¿Qui forma l’equip de redacció, qui decideix els continguts o l’oportunitat d’una editorial, per exemple? El butlletí que tots paguem no compleix la seva funció informativa!

Una nova web: amb unesdespeses fins ara de 26.000€ (19.000 subvencionats amb recursos públics) Sembla imminent la seva posada en marxa. Hores d’ara encara no!

Ràdio Tiana
Sense tècnics, sense redacció i sense direcció. Silenci. Sense mitjans per a fer bé una de les seves principals funcions: informar bé, amb eficàcia, puntualitat i independència, cercar l’opinió i la valoració de la ciutadania, dels grups polítics i els seus representants. Ser present en la vida diària del poble.


Tot plegat, unilateralment, sense consens, sense debat, amb opacitat i sense un Pla de Mitjans de Comunicació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada