dijous, 30 d’octubre de 2014

BALANÇ DE MANDAT (I)
SENSE PACTE DE GOVERN conegut ni pla de mandat així va començar i acaba aquest període local. No se’ns ha explicat quin objectiu tenia el pacte PSC-ERC pel govern municipal, i molt menys el recolzament constant i imprescindible del PP. De fet, el govern no ha intentat negociar els pressupostos o les ordenances buscant una majoria alternativa per fer polítiques de progrés. 

Difícilment podem saber si han acomplert els objectius que es van plantejar més enllà de governar peti qui peti. La improvisació, els retards, les rectificacions han estat una constant. Ells n’han dit “no tirar-se a la piscina”: nosaltres ens diríem defugir la responsabilitat i no governar. Ens han volgut fer creure que no hi ha alternatives i que els representants dels ciutadans són mers gestors. Però se’ls ha de recordar que els polítics estan triats per solucionar problemes, no per que els amaguin i molt menys els creïn. 

DEALUANT LA PARTICIPACIÓ i escanyant els mitjans de comunicació. La majoria dels Consells de participació inoperants i desactivats, substituïts per “comissionats”. El Consell de mitjans de comunicació no pot arrencar amb garanties i el comissionat és de la llista del PSC. Al menys tres comissionats han plegat per desavinences amb qui els va nomenar. Sembla que a la Ràdio hi ha sovint “interferències”. A la “nova web” hi ha menys informació i de més difícil accés. La revista municipal, ara bimensual, pot tenir altres virtuts però ja no és un canal d’informació sobre els assumptes públics locals (algú sap què passa als plens?). Tres audiències públiques en tres anys i només per vendre fum amb la cantarella que utilitzen els governs febles (“tot és culpa dels altres”). 

MENYS TRANSPÀRENCIA com demostra la web (l’apartat “transparència” segueix tres anys després en construcció). Quan podrem conèixer les dades econòmiques municipals i la seva evolució (totes), els contractes que es signen (tots), o les concessions que s’adjudiquen (totes) i els motius? La Llei de la transparència que obliga a fer-ho ja té un any i aquí ningú ha fet res.

Octubre 2014
(article que podeu llegir també al butlletí municicipal de novembre-desembre)
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada