dijous, 22 de setembre del 2011

EL GOVERN DE LA SRA. PUJOL, PSC-ERC, RETALLA TAMBÉ L’EDUCACIÓ A TIANA


Només arribar, els partits que fa quatre dies des de l’oposició reclamaven que l’Ajuntament baixés els preus públics i  proposaven la barbaritat  que es fes càrrec del subsidi dels aturats de Tiana, pugen un 26% la quota de l’Escola Bressol Municipal i suprimeixen la natació escolar a l’Escola Lola Anglada i a l’Escola Tiziana. I sense cap necessitat econòmica de fer-ho. Tot un rècord.

LES FAMÍLIES PAGARAN UN 26% MÉS A L’ESCOLA BRESSOL MUNICIPAL

Mentre el govern presidit per GENT l’any 2007 va rebaixar un 10% la quota de l’escola bressol i la va mantenir congelada durant els següents anys de crisi, ara l’alcaldessa Ester Pujol puja d’una tacada un 26%. On és la sensibilitat social que reclamaven des de l’oposició pujant aquesta barbaritat un servei que ha esdevingut indispensable per a les famílies de Tiana? On és el discurs de la Sra Pujol sobre la conciliació de la vida laboral i familiar de les dones ? On és la proposta d’ERC de fa sis mesos perquè l’Ajuntament pagués les quotes de les famílies que van a la privada? Ja sabíem que l’educació no era la prioritat del PSC ni d’ERC quan criticaven totes les inversions del govern anterior en l’escola però no imaginaven que fossin tan extremistes i destralers.

SUPRIMEIXEN LA NATACIÓ ESCOLAR EN HORARI LECTIU I ALTRES AJUTS

Una millora pedagògica que va introduir en els darrers 4 cursos el govern presidit per GENT va ser subvencionar que tot l’alumnat de les escoles de primària fes una hora de l’assignatura d’Educació Física en la piscina municipal coberta. Pel curs vinent teníem previst ampliar-la a l’Escola Tiziana.  També han suprimit el grup de Percussió al Cicle Superior i altres ajuts. El nou govern de la Sra. Pujol s’ha donat pressa per SUPRIMIR aquests recursos educatius.

SENSE CAP NECESSITAT ECONÒMICA DE RETALLAR L’EDUCACIÓ

Cap dels dos perjudicis anteriors a l’educació  decidits pel PSC-ERC tenen cap fonamentació en necessitats econòmiques de la hisenda municipal. Les partides previstes en el pressupost de 2011 són perfectament assumibles – la natació escolar no arriba als 15.000€ per curs complet-  sempre que es consideri l’educació una prioritat de la qualitat de vida del poble. El govern anterior va fer estalvis en activitats prescindibles com la revetlla de Sant Joan o els concerts de rock que costaven, cada festa, 30.000€ a l’Ajuntament. I, a canvi, va invertir en educació. El nou govern de PSC-ERC si hagués complert la solemne promesa de la Sra. Pujol, feta al debat de la Sala Albéniz, de reduir a la meitat els sous dels regidors, haurien alliberat  45.000€ que són els que s’estalvien amb les  retallades a l’educació  i la pujada de preus que han aplicat.

GENT PEL PROGRÉS DE TIANA
Setembre 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada