dimarts, 8 de novembre de 2011

PINZELLADES (QÜESTIONS BREUS PERÒ NO MENYS IMPORTANTS)


 En produir-se el canvi de govern els regidors de Gent pel progrés de Tiana vam oferir al membres del nou govern reunir-nos per facilitar-los el traspàs d’informació, l’estat de la qüestió dels projectes, planificacions i gestions en marxa. L’anterior alcalde Emili Muñoz es va oferir a l’alcaldessa Ester Pujol per reunir-se personalment i traspassar informació i documentació de les àrees i temes de responsabilitat de govern i de la importància de alcaldia. Aquestes trobades no s’han realitzat per decisió del nou govern. Creiem que els encontres podrien haver estat un punt d’inflexió important en la dinàmica política dels darrers anys, o al menys en un sentit pràctic per facilitar i el traspàs i el ampliar el coneixement de la situació del nou govern.

La Junta de Seguretat Local, i el sistema de coordinació de la Policia local i Mossos d’Esquadra, valorats positivament i com a exemple a estudiar pel delegat territorial de la Generalitat en una visita recent al poble, és el que ha estat posat en marxa i funcionant en l’anterior mandat. Les dades molt positives sobre els índexs de delictes des de gener a l’agost del 2011 confirmen les que l’anterior alcalde havia explicat en el Ple. Celebrem que es deixi de fer electoralisme amb aquesta seriosa i delicada qüestió.

Celebrem que el govern aposti per seguir impulsant la promoció econòmica local, i hagi mantingut i continuat les fites iniciades el mandat anterior com el Tast Tiana, el Tiana Verda o la Fira del Comerç al carrer amb col·laboració amb l’ACIST. Recordem, però, que el Consorci de la DO d’Alella es va constituir la primavera del 2010 i l’anterior alcalde n’era membre fundador i del Consell de Govern. Que no se’ns digui doncs que pel fet que l’Alcaldessa sigui en aquest mandat també membre del Consell de Govern del Consorci com a Vicepresidenta Tercera suposa l’inici de la promoció econòmica al municipi.

Quan el PSC en el seu article de Plaça de la Vila d’octubre diu que “s’ha procedit al trasllat de l’escola de música i dansa a un annex de l’escola Tiziana, evitant molestos desplaçaments dels alumnes i les conseqüents dificultats per a l’aparcament a la zona centre, concentrant així l’activitat cultural i escolar en un mateix recinte (...)” amaga que aquesta decisió i la planificació i gestió fou de l’anterior equip de govern i oblida també una de les raons per aquest trasllat, que és l’estalvi important del lloguer del local que ocupava fins ara. I quan continua dient “Malgrat tot, ja s’ha començat a treballar. A tall d’exemple, l’escola Tiziana, com tots els pares, mares i criatures han pogut comprovar amb alegria, ha iniciat el curs 2011-2012 amb un aspecte radiant. Recent pintada per dins i per fora, l’escola rep el nou curs amb un canvi d’imatge que feia quatre anys que necessitava.” Bona part de les accions ja s’havien previst i pressupostat abans del canvi de govern, tanmateix la referència a “l’aspecte radiant” de l’edifici no s’adiu amb la política de retallades en matèria de projectes educatius que està realitzant el govern. 

Les festes cada cop més “PPopulars”. La Diada nacional deslluïda. Enguany la Diada nacional ha perdut l’acte popular que s’havia celebrat els darrers anys a la Plaça de la Vila amb una presència de públic important. La lectura d’un manifest (per la llengua, per la llibertat..) acompanyada d’una actuació solemne de la Coral i presidida per la senyera estelada als Jardins Lola Anglada, s’ha vist substituïda per una ofrena floral en horari intempestiu i sense publicitat on pocs ciutadans van poder assistir. De la senyera estelada ningú n’ha sabut res més. Si a això afegim que per part del partit majoritari del govern municipal es va ometre el caràcter “nacional” de la diada i es va criticar el “victimisme” que acompanya la nostra festa nacional, es pot comprendre la indignació de molts dels que esperaven que amb un partit declaradament independentista a la Casa Gran no ens assembléssim tant a la Badalona de l’Albiol.

Els negacionistes del canvi climàtic. Una altra festa popular que no s’ha celebrat enguany és la “Pedalada popular contra el canvi climàtic” que s’havia fet al poble els dos darrers anys (més de 400 participants l’any 2010) i que s’organitza a nivell de Catalunya amb la voluntat de reivindicar una mobilitat menys contaminant i carrers més segurs i pacífics. Desconeixem si la causa és quelcom profund com negar el canvi climàtic (com va fer el cosí del probable futur President del Govern espanyol) o, senzillament, manca de preocupació pels actes de participació amb consciència ambiental.

Els okupes de la curva del patatero. Ja fa anys que la situació d’abandonament de la finca situada al Passeig de la Vilesa a l’entrada sud de Tiana provocava la presència d’un col·lectiu d’ocupants il·legals que han produït nombroses molèsties al veïnat. A l’espera de la reordenació urbanística prevista en la Modificació del PGM a l’entorn del Parc del Tramvia per dignificar aquesta entrada del poble, i tenint en compte que es tracta d’una propietat privada i correspon a la propietat l’obligació de mantenir la finca en les degudes condicions, després de diverses reunions el mes de febrer de 2011 es va signar un Conveni entre l’Ajuntament i la propietat en el qual aquesta es comprometia a iniciar les accions legals necessàries per al desallotjament dels ocupants il·legals. Com a resultat d’aquesta gestió, recentment aquests ocupants il·legals han abandonat la finca un cop s’ha produït la resolució judicial del procés iniciat per la propietat i acordada amb l’Ajuntament. Cal veure ara com s’evita que es pugui reproduir la situació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada