diumenge, 3 de març de 2013

LA PROMOCIÓ D’HABITATGES DE LLOGUER SOCIAL A CAN GAIETÀ: UN ENDARRERIMENT INJUSTIFICAT.


En compliment del Pla Local d’habitatge, aprovat l’any 2010, i previ Acord del Consell municipal de l’Habitatge de febrer de 2011, el Ple municipal va acordar l’any 2012 ampliar els col·lectius beneficiaris dels habitatges públics en règim de lloguer (habitatges dotacionals) al municipi que es van començar a construir l’any 2010 al carrer Can Gaietà. 

Es tracta de 68 habitatges de 1, 2 i 3 habitacions que estan destinats a empadronats en el poble amb necessitats d’habitatge (als joves menors de 35 anys que es preveia inicialment s’hi han afegit altres col·lectius com són les famílies monoparentals i els majors de 65 anys), per tal d’adequar l’oferta d’habitatge social a les necessitats socials.

Els habitatges estan finalitzats però no s’ha fet públic encara les condicions econòmiques d’accés (ingressos màxims i mínims) ni els preus de la renda.

En el Consell Municipal celebrat el mes de juliol de 2012 es van analitzar les condicions d’accés, però va quedar pendent la fixació dels preus de lloguer mensual atès que es considerava excessiu i mancat de justificació el preu proposat per l’empresa gestora.

Mig any després veiem amb preocupació com s’endarrereix la posada a disposició de la ciutadania d’aquest servei, tant necessari en les actuals circumstàncies econòmiques.

L’aparició d’un anunci d’aquests habitatges en un web immobiliari, sense previ coneixement del Govern,  és un fet que ha enrarit més la situació al no constar-hi el requisit de l’empadronament al poble.

Urgeix fer públiques les condicions i el calendari de sol·licituds per oferir el més aviat possible aquest servei als que el puguin necessitar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada