dissabte, 2 de novembre del 2013

Seguim amb l’austericidi: ara volen privatitzar els serveis municipals i devaluar la democràcia local



És prou evident que la crisi a la qual ens ha portat el capitalisme desregulat s’està utilitzant per justificar moltes mesures retrògrades, d’alt contingut ideològic, que estan capgirant les bases de la nostra societat. Creixen l’atur, les desigualtats i la pobresa, de la mateixa manera que es concentren els beneficis en uns pocs.

Usant les restriccions financeres com a argument i apel·lant a una dogmàtica austeritat que s’està demostrant contraproduent i suïcida, es privatitzen serveis públics, redueixen drets socials, empitjoren les condicions laborals i es debiliten les institucions democràtiques en una societat cada cop més fracturada. 

En aquesta estratègia tecnòcrata i autoritària, ara l’ofensiva apunta contra la democràcia local. 

Els Ajuntaments, cabdals en el desenvolupament del sistema democràtic i social, primer nivell de contenció contra les desigualtats, i espai directe de participació de la ciutadania, ara es volen convertir amb meres delegacions de l’Estat, controlades per les Diputacions.

L’amenaça que conté la Llei de reforma de l’administració local que està impulsant el Partit Popular és recentralitzar competències i desmantellar serveis, prohibint que els Ajuntaments puguin desenvolupar, entre d’altres, polítiques en matèria de salut, serveis socials o educació. Sens diu que aquestes es traslladaran a les Diputacions, però aquestes no són escollides per sufragi directe, ni tenen personal per prestar aquests serveis.  En el fons es tracta de reduir les polítiques públiques  i privatitzar, eliminar drets bàsics i evitar el control democràtic.

En comptes de modernitzar la organització de tota l’Administració Pública (començant per la central, que és la que concentra més disfuncions) per transformar i fer més eficients les polítiques públiques, i anar cap a un  sistema fiscal més just i equitatiu , la recepta continua sent menys drets, menys democràcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada