dilluns, 15 d’octubre del 2012

LA SOBIRANIA DEL POBLE CATALÀ



Ens trobem convocats a unes eleccions al Parlament de Catalunya que tenen una especial significació, tant per la constatació de les limitacions de l’actual Estat autonòmic en el reconeixement de Catalunya com a nació, accentuada per una ferotge onada de recentralització, com per la insostenible situació causada per la crisis econòmica i les mesures d’austeritat dogmàtica adoptades pels governants conservadors seguint el dictat dels mercats. 

Són objecte d’un atac sistemàtic l’autogovern de Catalunya, la nostra cultura i llengua i el nostre model integrador de convivència. L’ofec i deficient encaix de Catalunya en l’actual model d’Estat, ens han de portar a fer un pas endavant en l’horitzó nacional cap a l’Estat propi.

Al mateix temps, estan sent eliminades les fites socials assolides els darrers 35 anys, fruit de la lluita encapçalada pels moviments socials i partits progressistes, que han anat fent avançar l’Estat del benestar. Les reaccionàries reformes que s’estan aplicant (laborals, sanitàries, socials, educatives..) tenen una evident voluntat de definir un model social autoritari i insolidari que beneficia a les classes dominants.

Davant d’aquesta situació, des de l’exercici dels drets bàsics democràtics, entre els quals l’inalienable dret d’autodeterminació, el poble de Catalunya ha de decidir sobre la sobirania de Catalunya com a nació, i també sobre la sobirania com a societat davant de les polítiques econòmiques i socials imperants i el seu fracàs.

Estem cridats a decidir quin model polític volem i si seguim amb les polítiques de privatitzacions i retallades o, pel contrari, apostem per una sortida justa a la crisi basada en una societat avançada on es garanteixin els drets socials i serveis públics. Gent i la resta de col·lectius de l’Entesa (EPM), com a agrupacions netament d’esquerres i catalanistes, defensem que són qüestions inseparables ja que no hi haurà vertader avenç nacional sense cohesió social i equitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada