dijous, 26 de maig del 2011

ELECCIONS MUNICIPALS 22 DE MAIG 2011

Gent pel Progrés de Tiana volem compartir en primer lloc amb tots els veïns i veïnes de Tiana la satisfacció pel desenvolupament de la jornada electoral del proppassat diumenge 22 de maig en un ambient de normalitat democràtica.

Un cop més la participació a Tiana ha estat una mica més alta que la mitjana de Catalunya. Tot i això, tant l’abstenció, com els vots nuls i vots en blanc, ens mostren la necessitat d’un major aprofundiment democràtic, obrint i millorant els canals d’informació, participació i decisió de la ciutadania per enfortir i apropar la gestió dels assumptes públics, recuperant també el crèdit per la política fent que la ciutadania si sent-hi més partícep.

Sobretot volem agrair als 587 votants que han donat suport a la candidatura de Gent pel Progrés de Tiana, situant-nos com a tercera força més votada amb tres regidors. Els garantim que aquest suport servirà per seguir fent avançar  Tiana, com a poble actiu, ecològic, culte i solidari.

És aquest un nombre important de vots que consolida a la nostra formació com a referent de determinats valors de progrés en el ple municipal, però que certament suposa un retrocés d’un regidor en relació als resultats de les anteriors eleccions municipals que van suposar assolir per primer cop el govern municipal. Sabrem extreure conclusions i treballarem per esmenar les causes, algunes de les quals podem trobar-les en el desgast de l’exercici de l’acció de govern en el mandat econòmicament més difícil de la democràcia municipal, l’aparició d’altres formacions alternatives en la contesa electoral, la disminució del presència del col·lectiu GENT en el debat públic mes enllà de l’acció de govern, i, també, cal dir-ho, en les confusions creades en l’opinió pública per determinades actuacions d’oposició allunyades de la realitat dels fets i amb l’únic objectiu d’erosionar a qualsevol preu el govern.

Hem après de l’acció de govern i hem pogut portar a bon terme gran part de les propostes que conformaven les nostres línies bàsiques d’actuació. En aquestes seguirem treballant, sigui des del govern o des de l’oposició. Gràcies a tots i totes per les forces que ens proporciona aquest suport.

Finalment, volem felicitar a tots els grups que han obtingut representació, i en especial, reconèixer la llista més votada del PSC i a la seva candidata a l’alcaldia. A aquest partit correspon la iniciativa per a formar govern, i, com hem mantingut durant la campanya electoral, la nostra formació està oberta a dialogar amb tothom per formar un govern fort, de majoria, i estable pel municipi, sempre en base a les línies mestres del programa electoral i en el marc d’un acord equitatiu i de respecte mutu.


Gent pel Progrés de Tiana

24 de maig de 2011


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada