dimarts, 12 de juliol del 2011

INVERSIONS A LA SALA ALBÉNIZ I CULTURA PARTICIPATIVA (I)

En relació a les primeres declaracions realitzades avui a Ràdio Tiana per la nova regidora de cultura de l'ajuntament, Núria Blasco, hi ha unes quantes qüestions a comentar: unes per compartir-les, d'altres per aclarir-les, i finalment alguna, per la seva importància i gravetat, per desmentir-les rotundament.

Compartim que la participació, la cultura inclusiva, la tranversalitat, i una programació cultural per a totes les edats són eixos bàsics d'una bona política cultural. Aclarim que així ho hem entès des de sempre i així ho hem practicat els darrers quatre anys, i amb bons resultats. A través del Consell de Cultura amb les comissions de participació, treballant colze a colze amb els serveis i equipaments, escoles, escola de música i dansa, biblioteca; amb les entitats, associacions i col·lectius informals, per consolidar propostes, renovar o innovar amb d'altres. Des del primer Observatori de les arts a l'actual cicle de música al jardi Lola Anglada amb artistes tianencs, joves emeregents o profesionals consagrats. Amb les dues Mostres de Teatre, amb el concert jove de festa major, el recolzament a l'activitat del parc del Dr. Mascaró, el festival de Circ, Visigodia, els Amics de les Sardanes, el Cau, els Diables, el Cor, els Amics de Sentromà, el grup d'Astronomia, l'Agrupació, els Nous Pins, els Quatre Banquets, Mimesis, les renovades matinades i els multitudinaris i participatius actes de festa major, les exposicions, efmèrides o les celebracions populars de la Diada ... en són només exemples. N'hi ha molts més.   

Compartim la necessitat de trobar, plegats, aquells espais que les entitats i altres collectius o la mateixa festa major reclamen. L'ús del pavelló poliesportiu, potenciar l'Escorxador, la casa del carrer del Carme, can Riera, la Catequística, les sales del Casal ... Hi ha molta feina feta els darrers 4, 12 o 30 anys ... i molta per fer.

Ferran Pascual  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada