dimarts, 12 de juliol del 2011

INVERSIONS A LA SALA ALBÉNIZ I CULTURA PARTICIPATIVA (II)

Ara bé, en relació a les mateixes declaracions de la nova regidora de Cultura de Tiana no es poden dir coses sense estar ben informada. Manca d'informació? De temps per documentar-se? Ens preguntem si realment la regidora de cultura desconeix la inversió i els treballs que es van fer entre el 2009 i el 2010? Afirma que li han dit que fa anys que no es fan millores a la sala Albéniz

Reproduim l'article del Plaça de la Vila (núm 50) del Març del 2010

Després d’alguns mesos de treballs, aquest  mes de febrer es donen per acabades les tasques de millora. És la primera gran reforma que s’ha fet a la Sala Albéniz del Casal de Tiana, des que, el 1988, se’n donés per inaugurada la remodelació després de comprar-la al Casino de Tiana el 1978.

El 2011 la sala celebrarà el centenari. S’han pintat sostre, portes i finestres, l’embocadura de l’escenari, i elements decoratius com els florons sobre les pilastres laterals. Aquesta intervenció pictòrica s’ha fet seguint el disseny de l’Àlvar Suñol. Suñol, ja va ser qui va dissenyar el terra de la Sala Albéniz, un dels elements més característics d’aquest equipament i que substituí la fusta original.

Les obres es van iniciar amb la renovació dels sistemes elèctrics. En aquesta fase també es va instal·lar un pont frontal de focus electrificat. Al mateix temps s’han motoritzat les barres de focus de la caixa escènica i s’ha millorat la il·luminació de treball a l’interior de l’escenari. S’ha dotat l’amfiteatre d’una cabina de control per als equips tècnics. 

Una altra de les millores ha estat el sistema de prevenció contra incendis. S’ha adequat a les necessitats d’un equipament d’aquestes característiques, així com la revisió del parallamps situat al sostre del teatre. 

S’ha restaurat tota la fusteria de portes i finestres, amb l’objectiu de conservar l’estructura de vidre emplomat, un
dels elements característics del teatre i, evitar-ne la fuga d’energia que es produïa.

Però és que hauria de saber també que abans, també en el darrer mandat, es va reforçar el terra de la sala sant Jordi del Casal per garantir la seva seguretat, i que també s'ha acondicionat i pintat la sala d'exposicions, dotant-la així mateix d'un sistema d'alarma per garantir la seguretat de l'obra exposada ... també es va fer neteja i ordre del foso del teatre perquè l'acumulació de material fa augmentar els riscos, i altres actuacions menors, com eliminar obstacles als accessos a la sala Albéniz ... 

Es cert, falten més coses per fer. Doncs, continuem plegats per millorar les prestacions i comoditats d'aquesta sala centenària, un juliol de fa ara cent anys es va inaugurar el seu nucli per l'entitat propietària, probablement l'edifici no es va acabar fins  tres anys després. 

Ferran Pascual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada