dimarts, 18 d’octubre del 2011

A VOLTES AMB L'ESCOLA BRESSOL


Sobre l’últim escrit del PSC a la revista Plaça de la Vila d'octubre on es titlla al grup de Gent d'irresponsable, paternalista econòmic i de deixar un llegat econòmic asfixiant hem de dir el següent:

Primer: Un dels grans problemes que reflecteix l'escrit per a justificar l'augment dels preus de l’escola bressol es la “malintencionada” acció del govern anterior de no repercutir l'augment del IPC durant la passada legislatura i de deixar l’actualització per als que “venen darrera”. No cal dir que els que "venien darrera" creiem  que seriem, i volíem, ser nosaltres mateixos i per tant no varem fer res que no poguéssim assumir en el nou mandat. Sobre  l’IPC cal recordar que el 2008, 2009 i 2010 van ser anys on l’índex va caure des de el 5% fins a menys de 0% per acabar una mica per sobre del 1,5% el 2010. En qualsevol cas no va ser un increment notable de costos i el que es va produir va ser una decisió política i social  del govern presidit per Gent de no repercutir-ho en les famílies i, certament, sí es va augmentar l’ aportació municipal a l'educació dels infants en plena crisi. En les condicions en les que estàvem ho tornaríem a fer, sense cap mena de dubte. Per  trobar aquests diners extres aleshores, vam deixar de fer el concert de la revetlla de Sant Joan i dos concerts de rock que ens van estalviar prop de 100.000€, de ben segur que aquestes festes en un entorn de bonança  no haurien estat cancel·lades. Calia establir prioritats i l’educació per a nosaltres és el primer.

Segon: El rerefons que trobem des de Gent en la actualitat és que, per una banda hi ha una falta de capacitat en oferir, trobar i/o consensuar opcions d’estalvi amb la finalitat de no augmentar (o al menys amb desmesura) els preus a les famílies i per l’altra, que el raonament del govern actual es economicista, antisocial i més proper a una ideologia de dretes. A més, pujar d’una tacada el 26% la quota escolar i el 10% el menjador és del tot contradictori amb el que PSC I ERC defensaven fa pocs mesos: crear 50 places més en un edifici de lloguer o en barracons o pagar les quotes dels infants que van a l'escola privada per no haver accedit a la pública. Cal dir que ens agradaria que tots els infants de tots els pobles de Catalunya tinguessin la opció d'anar a l’escola pública, però actualment no es així.

Tercer: És un insult que des del govern actual es parli del llegat econòmic  asfixiant que Gent ha deixat, tenim dades precises de quin era l’estat de la hisenda municipal quan varem entrar al govern el 2007 i també de quin era al sortir el  juny de 2011, les hem exposat  reiteradament  i demostren que l’actual deute municipal és inferior al que varem trobar malgrat la dura crisi que hem hagut d’afrontar entre 2008 i 2011 i que continua en l’actualitat. Algú es creu que l’endeutament actual de Tiana es fruït de la única legislatura governada per Gent en un entorn de crisi important després de 5 legislatures socialistes, dues d’elles amb ERC? ... NO

Seguirem treballant per tal d’optar novament a governar el poble properament.

En els pocs mesos de govern  de PSC-ERC no  es poden acumular més despropòsits tant de paraula com de fet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada