dijous, 27 de desembre del 2012

DE FEBLESES I DEBILITATS





Traspassem l’any i amb aquest 2013 ens acostem a l’equador del mandat. Període prou extens per poder considerar que el govern municipal no és un nouvingut, i ha fixat clarament la seva manera de fer:


Reducció de la informació a la ciutadania (butlletí retallat en contingut i periodicitat, moribunda web), devaluació dels canals de participació (consells municipals inoperants, comissions desactivades), cap audiència pública, negociació política inexistent amb els grups de l’oposició (l’obscur pacte PSC-ERC-PP), incompliments electorals, manca de pla de govern (es realitzarà l’obertura del Passeig de la Vilesa?).


En matèria econòmica, segueix la màxima de feble amb els forts. S’incrementen els preus cap els usuaris, i s’augmenta la retribució de les empreses de serveis.


Després de l’escola bressol, ara s’afegeix l’increment de preus del complex esportiu municipal (traslladant als usuaris l’increment de l’IVA del 13 % més una actualització de 3,6 %, acceptant a ulls clucs la proposta de l’empresa gestora) i finalment, la nova taxa de recollida de residus als domicilis, tot mantenint, a dia d’avui, el servei gratuït de recollida a les activitats econòmiques. Un increment de recaptació de 229.000 €, si deduïm la rebaixa en el tipus de l’IBI que beneficia més a qui té immobles de més valor.


En el pressupost municipal, s’incrementen les despeses en empreses de serveis (neteja, recollida de residus i manteniment d’espais verds, en 210.000 €), quan en l’actual conjuntura arreu s’estan ajustant. 


Tiana, municipi pioner en la gestió dels residus, no estava dotat d’un instrument fiscal que garantís la sostenibilitat econòmica del servei i incentivi la reducció i el reciclatge. La nova Taxa de residus, que s’aplicarà només als habitatges i no té en compte la generació de residus (que qui més en produeix pagui més), creiem és una nova oportunitat perduda per tenir una fiscalitat més justa i equitativa.


Us desitgem un bon any 2013!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada